وقتی سگی را به خانه خود می آورید، به او وابسته می شوید. سگ به عضوی از خانواده شما تبدیل می شود. طبیعتا سلامتی این عضو جدید و شیرین خانواده برایتان با اهمیت است. هر حیوانی نسبت به بیماری ها مورد تهدید هستند. سگ ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. بیماری پاروا یکی از این بیماری هاست که سلامتی سگ شما را به خطر می اندازد. بیماری پاروا ویروس می تواند سلامتی سگ های جوان تر از ۴ ماه و سگ هایی که واکسینه نشده اند را به خطر بیندازد. خوشبختانه برای جلوگیری از این ویروس واکسن وجود دارد اما واکسن فقط بدن سگ شما را مقاوم می کند و به معنی مقاومت ۱۰۰ درصدی نیست.

همه چیز در مورد پاروا ویروس
پاروا ویروس
ویروس پاروا از بدترین بیماری هایی است که می تواند سگ شما را درگیر کند. پاروا روده سگ را درگیر کرده و قدرت سرایت بالایی دارد. معمولا این ویروس با تماس مستقیم سگ به سگ، صاحب سگی که پاروا داشته است، مدفوع سگ و تماس سگ آلوده به پاروا و قرار گرفتن در محیط انتقال می یابد. این ویروس در محیطی که سگ آلوده قرار داشته است نیز پخش می شود. به این معنی که محیط لانه سگ آلوده، ظرف غذا، اسباب بازی ها و هرچیزی که سگ آلوده با آن تماس داشته است، آلوده به ویروس پاروا خواهد شد. همچنین اگر سگ شما آلوده به پاروا شده است، خود شما نیز با قرار گرفتن در کنار سگ دیگری می توانید انتقال دهنده بیماری باشید. البته نگران نباشید زیرا که بیماری پاروا مختص سگ هاست و به انسان انتقال پیدا نمی کند.
این بیماری محیط را به شدت آلوده می کند. محیطی که سگ در آن زندگی می کند و حتی سطوح آن آلوده خواهد شد. برای پاکسازی ویروس از سطوح و محیط اطراف سگ آلوده می توانید از شوینده ها و گرما استفاده کنید.

علائم پاروا ویروس در سگها
علائم ابتلا به پاروا ویروس
هر بیماری و ویروسی پاروا نیست و ممکن است سگ شما مبتلا به پاروا نباشد. علائم بیماری پاروا ویروس عبارتند از : رخوت و بی حالی، از دست دادن اشتها، درد در ناحیه شکم و نفخ، تب و یا حتی دمای کم بدن، استفراغ و اسهال مخصوصا اسهال خونی. در این بیماری سگ دچار اسهال شده و باعث کمبود آب بدن سگ شده و در نتیجه به روده ها و سیستم ایمنی بدن سگ آسیب وارد می شود.
اکثر سگ هایی که به ویروس پاروا مبتلا می شوند در عرض ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از شروع علائم جان خود را از دست می دهند. بنابراین اگر کوچکترین علائمی از پاروا را در سگ خود مشاهده کردید بلافاصله باید سگ خود را به دامپزشک بیاورید.
تشخیص پاروا ویروس و درمان
عفونت پاروا ویروس بر اساس سابقه سگ، معاینه های فیزیکی و آزمایشگاهی تشخیص داده می شود. برای درمان این بیماری در سگ مبتلا به پاروا ویروس هیچ داروی خاصی وجود ندارد. درواقع هیچ دارویی نیست تا باعث از بین رفتن عفونت در بدن سگ شود. برای درمان این بیماری سگ باید تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرد. این روش های درمانی شامل آب زدایی از طریق جایگزینی الکترولیت، دریافت پروتئین، کنترل استفراغ و اسهال و جلوگیری از پیشرفت عفونت است. در طول درمان سگ باید در محیطی گرم و آرام قرار داشته باشد. در اکثر مواقع با شناسایی به موقع علائم ویروس پاروا و شروع به موقع درمان، شانس زنده ماندن سگ شما تا ۹۰ درصد افزایش پیدا می کند.
از آنجا که ویروس پاروا مسری است، تمیز نگه داشتن محیط و جدا کردن سگ آلوده بسیار مهم است. با این کار گسترش ویروس را به حداقل می رسانید.

پاروا ویروس برای سگهای دیگر مسری است
روش های پیشگیری از ویروس پاروا
بهترین و موثرترین روش برای جلوگیری از مبتلا شدن سگ به ویروس پاروا، واکسیناسیون و مراقبت های بهداشتی است. سگ های جوان تر از ۴ ماه به شدت در معرض خطر انواع بیماری ها هستند. ویروس پاروا نیز سگ های جوان و توله ها را هدف قرار می دهد. بنابراین واکسیناسیون و رعایت موارد بهداشتی تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری پاروا ویروس را کاهش می دهد و سگ شما را مقاوم می کند.
معمولا توله سگ ها با تغذیه از شیر مادر از خیلی از بیماری ها مصون می مانند. اما شاید یک توله سگ قبل از این که سیستم ایمنی بدنش به اندازه کافی قوی باشد دچار این بیماری شود. گاهی نیز حتی توله های واکسینه شده نیز باز به این ویروس مبتلا می شوند. اما قاعدتا سیستم ایمنی قوی تری نسبت به توله ای که واکسن آن را دریافت نکرده است دارند.
توصیه می شود تا زمانی که توله سگ شما تمام واکسن های خود را دریافت نکرده است، سگ های دیگری را نبیند و در محیط های شلوغ قرار نگیرد. همچنین به محیط هایی که قبلا در آن جا سگ های دیگر قرار داشته است نرود.
برای جلوگیری از مبتلا شدن سگ های بالغ به این ویروس هم باید مطمئن شوید که واکسن پاروا را دریافت کرده است. همچنین می توانید با آزمایش میزان آنتی بادی موجود در سگ خود را اندازه بگیرید و از سلامت او مطمئن شوید.
(همچنین درباره بیماری دیستمپر بخوانید)
نتیجه گیری
ویروس پاروا یک ویروس خطرناک است که می تواند سلامتی سگ شما را به خطر بیندازد. اما جای نگرانی نیست که مانند تمام بیماری های دیگر روش درمان و روش پیشگیری دارد. برای سلامت نگه داشتن سگ خود باید در تولگی تمام واکسیناسیون به طور کامل انجام شود و در سن های پایین و تا وقتی واکسیناسیون سگ شما به اتمام نرسیده است، در اجتماعات با سگ های دیگر و یا محل هایی که سگ های دیگر قرار داشته اند، قرار نگیرد.
One Response